Wat is er allemaal mogelijk?

Wat mag wel en wat mag niet?
U bent vrij om de uitvaart te regelen zoals u zelf wilt. Wettelijk mag in principe alles behalve het begraven of cremeren. Dat moet u wettelijk aan professionals over laten, zoals onze vereniging.

Heeft u wensen dan is ons advies om tijdig contact met ons op te nemen. Wij kunnen u van professional advies voorzien en zo teleurstelling voorkomen. Door onze verenigingsvorm werken wij zonder winstoogmerk. Wij hebben dus geen belang bij dure kisten, bloemstukken, luxe lijkwade of dure catering. Wij beschikken zelf over een professioneel mortuarium.

Hieronder een opsomming van wat onder andere mogelijk is. De opsomming kan nog veel langer maar wij beperkend ons tot het meest voor de hand liggende. Bedenk ook dat niet iedere begraafplaats of crematorium uw wensen kunnen of willen inwilligen. De uitvaarvereniging adviseert u graag.

U mag

– Zelf een kist of baarplank timmeren
– Zelf aangifte doen bij de gemeente (hier heeft u wel de overlijdenspapieren van de schouwarts voor nodig)
– Zelf een zogenoemd verlof tot begraven of cremeren afgeven bij de eigenaar van de begraafplaats of crematorium
– Zelf een overledene verzorgen en thuis opbaren
– Zelf bloemstukken maken/schikken
– Zelf uitvaartkaarten maken(Tegenwoordig worden deze ook via de e-mail verzonden), en versturen
– Zelf de overledene vervoeren

 

U ziet, u kan en mag zelf veel doen. Belangrijk is wel dat u uw wensen op papier zet en voorziet van uw ondertekening. Toch is ons advies (door ervaring op gedaan) om tijdig contact met ons op te nemen. De uitvaart kan daardoor een stuk soepeler en volgens uw wensen verlopen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.